12 Abr 2020
Una caça d'ous de Pasqua per a bibliòfils


En aquesta situació de confinament total, la tradicional caça d'ous de Pasqua pot arribar a ser poc pràctica. Afortunadament, hi ha una llibreria oberta darrere d'aquesta pantalla! Us invitem a jugar amb nosaltres i trobar els ous de Pasqua disseminats en les nostres descripcions de llibres a la pàgina web de la llibreria Comellas.

Per entrar en la web de la llibreria, només has de fer clic en l'enllaç "Visitar la llibreria" situat en la part superior de la columna de la dreta d'aquest blog.

Hi han 99 ous de Pasqua com el que us ensenyem a continuació. El nostre lector, o lectora, que en trobi la major quantita abans del proper dimarts dia 14 d'abril a les 12h00 (hora de Barcelona), guanyarà una "cistella bibliofílica" amb una selecció de catàlegs impresos, un llibre de bibliografia escollit entre un llistat de títols disponibles, i un val de descompte del 25% vàlid durant 30 dies.



Per participar només cal identificar-te o registrar-te a la nostra web i respondre a aquest blog amb la cantitat d'ous trobats (et demanarem eventualment els numeros de referència dels llibres on has trobat un ou de Pasqua). Atenció! Si el botó "Live Support" llueix el color verd, podràs obtenir 5 números de referència fent clic en el botó per començar una xerrada en directe amb nosaltres!



Bona sort a tothom!
publicat per  Julien a  15:19 | Noticia sencera | comentaris [1]



4 Abr 2020
Llegeixes els teus llibres antics?


Una pregunta profana que ens fan sovint, a nosaltres llibreters de llibres rars, és si els nostres clients "llegeixen els seus llibres antics?"...

Segons una idea encara bastant comú (i - s'ha de dir - alimentada des del segle 19 pels seus retrats dibuixats en la literatura), els bibliòfils serian com "fetitxistes de llibres" obsessionats per tot tipus de detalls sense sentit i pels quals la posessió representaria el gruix del seu interès pel llibre en general.

Com a llibreter crec que puc opinar al respecte (i la lectura de varios comentaris del nostre blog ens dona uns indicis de resposta) però abans de donar el meu testimoni... m'agradaria llegir la teva opinió! Així que em limitaré a escriure la primera linia de la meva resposta: "Si, els meus clients saben llegir!...".

Ara et toca a tu expressar-te!


Si ja estàs identificat, deixa el teu comentari fent clic aqui

Per identificar-te o crear un compte, sis us plau fes clic aqui
publicat per  Julien a  16:40 | Noticia sencera | comentaris [3]



24 Mar 2020
Els teus llibres i tu



Així que... aqui estem, (casi) tots confinats a casa nostra per culpa d'aquest maleït virus...

Per a nosaltres bibliòfils, les (numeroses) hores que haurem de passar en parella, en familia o en soletat també son una bona ocasió per apropar-nos de nou als amics que ens acompanyen en silenci des de les prestatgeries de les nostres biblioteques: els llibres de la nostra col.lecció.

Per fomentar el diàleg entre bibliòfils confinats hem obert aquesta nova categoria del nostre blog: "L'Amor (dels llibres) en els temps de COVID-19".

Avui és la teva col.lecció de llibres qui té la paraula, mitjançant les respostes a 6 preguntes molt sentzilles.

La teva participació és essencial: sense tu, aquest projecte no té sentit!

- Quina és la teva temàtica?

- Quants titols?

- Data del més antic?

- Data del més recent?

- Quan es va iniciar la col.lecció?

- Quan va ser la ultima adició a la col.lecció?



Si ja estàs identificat, deixa el teu comentari fent clic aqui

Per identificar-te o crear un compte, sis us plau fes clic aqui

Estem impacients de llegir-vos! Fins ara en linia!
publicat per  Julien a  00:06 | Noticia sencera | comentaris [5]



14 Set 2018
“Benvolgut lector, que Déu ho protegeixi dels llibres dolents...”
En homenatge al mestre satíric i virtuós del llenguatge Francisco de Quevedo Villegas, nascut tal dia com avui l'any 1580, els presentem un bell exemplar d'una raríssima impressió sevillana dels seus famosos "Sueños y Discursos", publicats per primera vegada a Barcelona en 1627. Aquesta versió lleugerament expurgada va ser editada per un amic de l'autor, amb el seu consentiment, i publicada amb un títol alternatiu per evitar la censura.

Estimado lector, que Dios lo proteja de los libros malos, la policía y las mujeres regañonas, con la cara lívida y el cabello rubio.


publicat per  Benjamin a  16:19 | Noticia sencera | comentaris [0]



27 Jul 2018
En les barricades de la Revolució de Juliol
Després de la presa de la Bastilla, no hem pogut resistir el plaer de presentar-los aquesta sèrie de litografies de les barricades de la Revolució de Juliol de l’any 1830 ! Aquesta visió heroica és la del pintor Hyppolite Bellangé (1800-1866), un especialista en escenes de batalla, del que les pintures de l'epopeia napoleònica són molt conegudes !


publicat per  Benjamin a  16:15 | Noticia sencera | comentaris [0]



20 Jul 2018
Libri Medullitus Delectant
Tal dia com avui, fa poc més de set segles, va néixer el gran Petrarca!
En homenatge al fundador de l'Humanisme, els presentem aquesta rara i bella edició de Venècia ((Il Petrarcha, Venegia, Bernardino Bindoni Milanese, 1543), il•lustrada amb 6 figures i un retrat del mestre gravats en fusta, i vestida en la seva enquuadernació de pergamí de l'època!

"[L]ibri medullitus delectant, colloquuntur, consulunt et viva quadam nobis atque arguta familiaritate iunguntur, neque solum se se lectoribus quisque suis insinuat, sed et aliorum nomen ingerit et alter alterius desiderium facit. » (Epistolae de Rebus Familiaribus, III, 18)



publicat per  Benjamin a  12:47 | Noticia sencera | comentaris [0]



13 Jul 2018
L’inici de la Revolució Francesa segons Nicolas de Basseville
En vespres del Dia de la Bastilla, els convidem a descobrir una crònica detallada dels esdeveniments i debats que van tenir lloc durant els primers mesos de la Revolució Francesa, des de la creació de l'Assemblea Nacional fins a setembre de 1789 (“Mémoires historiques, critiques et politiques de la Révolution de France avec toutes les opérations de l'Assemblée Nationale”, París, chez l'Auteur, Bleuet, et Potier de Lille, 1790).
El seu autor, Nicolas de Basseville (1753-1793) va ser editor del Mercure National i després diplomàtic a Itàlia; va morir a Roma com un màrtir de la jove República, linzat per una multitud alçada pel clergat papal contra els símbols de la Revolució Francesa!

Una bell exemplar en enquadernació d'època, il•lustrat amb un gravat de l'assalt a la Bastilla!


publicat per  Benjamin a  16:32 | Noticia sencera | comentaris [0]



6 Jul 2018
Claude Garamond, rei dels tipògrafs
Si el nom Garamond és tan famós avui dia, es deu probablement en part a la exquisidesa dels caràcters " grecs du roi " que va dissenyar per a la impressió de la Història Eclesiàstica d'Eusebi de Cesarea (Paris, Robert Estienne, 1544), ordenada pel propi François I… la primera història de l'Església mai impresa!

Un llibre de reis, sens dubte !


publicat per  Benjamin a  13:08 | Noticia sencera | comentaris [0]







Visitar la llibreria

- -

Contactin's

BUSCAR
ENQUESTA
Quin segle de la historia de la impremta t'interessa més?
s.XV - Incunables
s.XVI - Renaixement
s.XVII - Edat Clàssica
s.XVIII - Il.lustració
s.XIX - Romanticisme
s.XX - Contemporani
CATEGORIES
Actualitat [ 53 ]  RSS ATOM
Retrats [ 2 ]  RSS ATOM
Sèries [ 0 ]  RSS ATOM
    Cabinet de curiosités  [ 1RSS ATOM
    Falta a WorldCat  [ 1RSS ATOM
    Grans impressors  [ 4RSS ATOM


ARXIU NOTICIA

CONTADOR
Visitants    287809
Usuaris connectats 2